Nieuws

Wij volgen nauwgezet de ontwikkelingen binnen de financiële industrie en publiceren daarover. Op deze pagina vindt u een selectie van onze publicaties en inzichten.
Terug naar het overzicht

PERSBERICHT: Institutional Trust Services implementeert QPLIX-software voor geavanceerde digitale backoffice-diensten in vermogensbeheer

Vrijdag 26 januari 2024 - Hans Roodhorst
Institutional Trust Services B.V. (ITS), een Nederlandse aanbieder van financiële administratie- en rapportagediensten, implementeert de geavanceerde SAAS portefeuille administratie en rapportage oplossing van de Duitse wealth tech-provider QPLIX GmbH. Family offices, verzekeraars en pensioenfondsen besteden de beleggingsadministratie en rapportageactiviteiten uit aan ITS, die ook al meer dan 20 jaar bekend staat om zijn regulatory reporting services. Met QPLIX zal ITS zijn serviceniveaus verder verbeteren en het aanbod voor mid- en backoffice diensten verder uitbreiden door gebruik te maken van state-of-the-art technologie en digitale mogelijkheden.
 
"Met QPLIX worden alle portefeuille gegevens en documenten digitaal beschikbaar in één online systeem. Dit verhoogt de operationele efficiëntie en daarmee ook het service niveau voor klanten ", aldus Quintin van Wijk, directeur bij Institutional Trust Services B.V. De QPLIX-software consolideert, reconcilieert en digitaliseert de gegevens voor alle soorten liquide en illiquide beleggingen. Het brengt complexe eigendomsstructuren in kaart en maakt het mogelijk om op grote schaal beleggingsrichtlijnen te beheren. Bovendien wordt onze rapportage verder verrijkt met meer markt- en ratings data. Transactiegegevens en documenten van bewaar- en bankrekeningen worden in bijna realtime bijgewerkt via het bank-API-netwerk van QPLIX of via SWIFT. Gegevens voor niet bancaire activa, zoals private equity, directe deelnemingen, onroerend goed, leningen, kunst of andere waardevolle bezittingen, worden ook op een gestandaardiseerde en gestructureerde manier verwerkt en beheerd en voorzien van betekenisvolle data.

"Steeds meer institutionele beleggers en single-family offices besteden administratieve of rapportagetaken uit aan specialisten zoals ITS. Hierdoor kunnen ze zich concentreren op hun kernactiviteiten en investeringsstrategie. Met zijn brede scala aan functionaliteiten en hoge schaalbaarheid stelt QPLIX financiële dienstverleners en hun klanten in staat om te profiteren van op maat gemaakte diensten en schaalvoordelen", voegt Kai Linde, medeoprichter en co-CEO van QPLIX, toe. 
 
QPLIX ondersteunt vermogensbeheerders en institutionele investeerders met een breed scala aan functionaliteiten voor vermogens- en portefeuillebeheer. Van drill down analyses tot real-time monitoring en rapportage. De set geavanceerde tools omvat onder andere ook ESG-rating data, lookthrough van fondsen, investeringstransacties en afwikkeling, om er maar een paar te noemen. Het hoofddoel van ITS is om haar klanten te ontlasten van operationele- en financiële verslaggevingstaken en om op grote schaal nauwkeurige, duidelijke en wettelijk conforme rapportages te genereren voor investeerders, hun klanten en toezichthouders. Linde: "Het binnenhalen van ITS als klant betekent voor QPLIX een belangrijke stap in de belangrijkste Benelux-markt. Dit is een nieuwe mijlpaal op onze weg om Europees kampioen te worden in Wealth Tech."

QPLIX verhoogt de efficiëntie door taken deels en volledig te automatiseren zoals het bewaken van investeringsrichtlijnen en strategische allocaties. "Met QPLIX zullen we in staat zijn om efficiëntie, schaalbaarheid en transparantie naar een nieuw niveau te tillen en ons dienstenportfolio voor onze institutionele beleggersklanten uit te breiden. We zijn nu in staat om klanten een volledig geïntegreerde mid- en backoffice-service-ervaring te bieden die kan worden geëvenaard met het geïntegreerde aanbod van bekende custodian banken inclusief een zeer rijke online ervaring voor zowel desktop- als mobiele apparaten", zegt Van Wijk.
 
Over Institutional Trust Services (ITS)Institutional Trust Services (ITS),
opgericht in 2000, is een toonaangevende leverancier van administratieve ondersteuning in de beleggingssector, die zich richt op vermogensbeheerders, pensioenfondsen, verzekeringsmaatschappijen, family offices en liefdadigheidsstichtingen. ITS staat bekend om zijn op maat gemaakte en flexibele diensten en biedt een uitgebreid scala aan mid- en backofficediensten, waaronder onafhankelijke portefeuille waardering, beleggingsboekhouding en rapportagediensten, evenals het opstellen van specifieke regelgevende rapporten zoals SFDR PAIS, MER/MESRAP, FTK, QRT, AIFMD (Bijlage IV) en jaarrekeningen. Sinds de oprichting heeft het management van ITS een solide en duurzaam beleid gevoerd dat gericht is op lange termijn groei en het handhaven van hoge kwaliteitsnormen in de dienstverlening. Het bedrijf zet zich in voor het opbouwen van langdurige relaties met zowel klanten als medewerkers en waarborgt de kwaliteit van zijn processen door ze jaarlijks te laten controleren op ISAE3402 Type II-normen, waarmee het zijn toewijding aan financiële industrie en betrouwbaarheid benadrukt.
 
Over QPLIX
Toonaangevende single en multi-family offices, stichtingen, beleggingsfondsen, vermogensbeheerders, institutionele beleggers en private banken in EMEA optimaliseren hun operationele portefeuillebeheer met QPLIX. Geautomatiseerde processen op basis van betrouwbare en actuele gegevens verhogen de efficiëntie. Tegelijkertijd verbeteren snelle en transparante communicatie en digitale dienstverlening de kwaliteit van dienstverlening aan klanten. Het QPLIX-platform brengt op holistische wijze het volledige scala aan liquide en illiquide beleggingsklassen en diverse klantstructuren in kaart en consolideert alle beleggingsgegevens in een krachtige database. De software stelt portefeuillebeheerders en asset owners in staat om op elk moment veilig toegang te krijgen tot rapporten en real-time analyses via het Investor portaal of de app. IT-infrastructuur en beveiliging worden geleverd door QPLIX - Software as a Service voor maximale flexibiliteit. QPLIX GmbH werd in 2012 opgericht door Kai Linde, Philipp Pötzl en Mathias Lindermeir. Het team bestaat uit meer dan 100 software- en financiële experts in München en Frankfurt.

Perscontact ITS
Hans Roodhorst
Business development & accountmanager
E-mail: Hroodhorst@itstrust.nl 
Tel: +31 (0)651502620
https://www.linkedin.com/in/hansroodhorst/

Perscontact QPLIX
Sebastian Deck
E-mail: press@qplix.com
Tel.: +4917615226019
https://www.linkedin.com/in/sebastiandeck/