Nieuws

Wij volgen nauwgezet de ontwikkelingen binnen de financiƫle industrie en publiceren daarover. Op deze pagina vindt u een selectie van onze publicaties en inzichten.
Terug naar het overzicht

SFDR Monitor

Vrijdag 7 juli 2023 - Hans Roodhorst
SFDR Monitor

ITS heeft onlangs haar nieuwste oplossing, de SFDR Monitor, gelanceerd voor klanten in de financiële sector. Met behulp van de FTK-beleggingsportefeuille worden de verplichte SFDR KPI's (adverse sustainability indicators) op een overzichtelijke wijze weergegeven in diverse dashboards. Deze geavanceerde tool biedt een 100% nauwkeurige weergave van uw portefeuille, wat perfect aansluit bij de informatie die toezichthouders hebben. 

De SFDR Monitor bevat een uitgebreide verzameling dashboards waarmee u diepgaande analyses kunt uitvoeren op de verplichte SFDR-indicatoren volgens het Annex 1 PASI-template. Enkele beschikbare dashboards zijn onder andere:
  • SFDR Climate Risk Dashboard
  • SFDR Top Emissions
  • SFDR Impact analyses

Dankzij de naadloze integratie met het FTK-rapport kunnen we uw portefeuille snel analyseren, zelfs als u nog geen klant bij ons bent! De indicatoren worden elk kwartaal bijgewerkt op basis van de meest recente portefeuille-informatie. Zodra uw portefeuille is ingelezen, zijn de nieuwste cijfers direct beschikbaar in het SFDR Climate Risk Dashboard.SFDR Climate Risk Dashboard: Dit dashboard biedt inzicht in de verplichte indicatoren voor uw beleggingen in bedrijven en overheidsobligaties. Het maakt onderscheid tussen Financed Emissions en Footprint. Financed Emissions toont het aandeel van de emissies van bedrijven als gevolg van uw investeringen, terwijl Footprint een contributie indicator is per miljoen portefeuille vermogen.

SFDR Top Emissions: Dit dashboard presenteert de top 25 voor verschillende emissie-indicatoren. Met deze informatie kunt u gemakkelijk de "grote vervuilers" identificeren en gerichte maatregelen nemen.

SFDR Impact Analyses: Dit krachtige dashboard geeft u inzicht in alle indicatoren op basis van NACE-sectoren, CIC-codes, het land van de emittent en het specifieke fonds waarin u belegt. Dit biedt een unieke mogelijkheid om uw portefeuille vanuit verschillende perspectieven te analyseren en te evalueren.
Kies voor de SFDR Monitor en ontdek hoe eenvoudig het is om uw portefeuille te beoordelen op duurzaamheidsrisico's en impact. Neem vandaag nog contact met ons op en profiteer van deze innovatieve tool voor de financiële industrie.

Kies voor de SFDR Monitor en ontdek hoe eenvoudig het is om uw portefeuille te beoordelen op duurzaamheidsrisico's en impact. Neem vandaag nog contact met ons op en profiteer van deze innovatieve tool voor de financiële industrie. Wilt u meer weten over de SFDR monitor of een demo? Neem dan contact met ons op via Hroodhorst@itstrust.nl, mob: +31 (0)651502620 of vul een contact verzoek in via onze website  (https://www.itstrust.nl/nl/contact)

ITS (ITS of Institutional Trust Services) is al meer dan 20 jaar de specialist in Reg Tech oplossingen en onafhankelijke beleggings- en controle administraties voor Nederlandse en buitenlandse vermogensbeheerders en institutionele beleggers .