Nieuws

Wij volgen nauwgezet de ontwikkelingen binnen de financiƫle industrie en publiceren daarover. Op deze pagina vindt u een selectie van onze publicaties en inzichten.
Terug naar het overzicht

ITS helpt verzekeraars met Solvency QRT-beleggingsrapportages

Donderdag 25 mei 2023 - Hans Roodhorst
Solvency QRT-rapportages zijn kwantitatieve rapportagetemplates die verzekeraars moeten invullen en indienen bij de toezichthouder als onderdeel van het Solvency II-raamwerk. Deze rapportages geven inzicht in de financiële positie, het risicoprofiel en de governance van de verzekeraar.
 
Het opstellen van deze rapportages kan een tijdrovende en complexe taak zijn, die veel kennis en expertise vereist. Daarom biedt ITS een dienst aan om verzekeraars te ondersteunen bij het opstellen van hun Solvency QRT-beleggingsrapportages. ITS is gespecialiseerd in het administreren van de beleggingsportefeuille en het opstellen van toezicht rapportages voor institutionele vermogensbeheerders.
 
De dienst van ITS bestaat uit het volgende:
 
  • Het verzamelen en valideren van de benodigde portefeuille gegevens uit verschillende bronnen, zoals de custodian en vermogensbeheerders.
  • Het ordenen en verrijken van de data met de benodigde Solvency 2 datapunten.
  • Het invullen en controleren van de Solvency QRT-rapportages volgens de laatste richtlijnen en standaarden van de toezichthouder.
  • Het genereren en leveren van de Solvency QRT-rapportages in het vereiste formaat (XBRL) en binnen de gestelde termijn.
  • Het aanleveren van alle benodigde portefeuille en cashflowdata voor uw actuariële afdeling ter ondersteuning van de SCR-berekening.
  • Het bieden van advies en ondersteuning bij eventuele vragen of opmerkingen van de toezichthouder over de Solvency QRT-rapportages. 

Met de dienst van ITS kunnen verzekeraars zich concentreren op hun kernactiviteiten, terwijl ze erop kunnen vertrouwen dat hun Solvency QRT-rapportages correct, volledig en tijdig worden opgesteld en ingediend.
 
Wilt u meer weten over de dienst van ITS voor het opstellen van Solvency QRT-rapportages? Neem dan contact met ons op via Hroodhorst@itstrust.nl, mob: +31 (0)651502620 of vul een contact verzoek in via onze website Contact - ITS Trust (https://www.itstrust.nl/nl/contact)