Nieuws

Wij volgen nauwgezet de ontwikkelingen binnen de financiƫle industrie en publiceren daarover. Op deze pagina vindt u een selectie van onze publicaties en inzichten.
Terug naar het overzicht

Sector nieuws - Beleggingsfondsen moeten FATCA- en CRS-gegevens indienen voor 1 februari

Vrijdag 9 december 2022 - Hans Roodhorst

Voor 1 februari moeten beleggingsfondsen de FATCA en CRS-gegevens van hun participanten indienen bij de Nederlandse belastingdienst. De Nederlandse belastingdienst zal dan deze gegevens uitwisselen met de buitenlandse instanties.

Dit is typisch zo'n proces wat makkelijk wordt vergeten of uitgesteld. Begin je te laat met de voorbereiding dan kan je tegen de volgende problemen aanlopen:
- De benodigde identificatie gegevens van de participant of het fonds ontbreken zoals de RSIN of GIIN of de TIN;
- U heeft geen geldig PKI-overheidscertificaat geïnstalleerd;
- U beschikt niet over een template wat voldoet aan de laatste taxonomie.

Stuk voor stuk zaken die u zelf kunt uitvoeren maar wel de benodigde tijd kost om goed te regelen en te onderhouden.

ITS beschikt over de juiste certificaten en systemen en kan deze gegevens eenvoudig en snel voor uw aanleveren. Het enige wat daarvoor nodig is, is dat u de datatemplate invult met de noodzakelijke gegevens over uw fonds en participanten. ITS zorgt dan voor het juiste format en de aanlevering bij de belastingdienst. Ook wordt u actief op de hoogte gehouden van de status van de indiening.

Herkent u deze uitdagingen en wilt u graag meer weten hoe ITS u hierbij kan ondersteunen? Neem dan contact met ons op! Ook de indiening in Luxemburg behoort tot de mogelijkheden!

Hans Roodhorst (06-51502620)

ITS (ITS of Institutional Trust Services) is al 20 jaar de specialist in Reg Tech oplossingen en onafhankelijke beleggings- en controle administraties voor Nederlandse en buitenlandse vermogensbeheerders en pensioenfondsen.