Nieuws

Wij volgen nauwgezet de ontwikkelingen binnen de financiƫle industrie en publiceren daarover. Op deze pagina vindt u een selectie van onze publicaties en inzichten.
Terug naar het overzicht

Dynamische dashboards voor beter inzicht in uw portefeuille

Vrijdag 28 oktober 2022 - Hans Roodhorst
Het beleggingsbeleid van veel family offices en pensioenfondsen is zeer gevarieerd. Er wordt belegd in allerhande instrumenten met een hoge of lage liquiditeit. Ook beleggingen zoals crypto valuta, luxegoederen en baar goud kunnen onderdeel uitmaken van de portefeuille. Om het overzicht te behouden op de ontwikkeling van de gehele portefeuille worden alle beleggingen bij voorkeur in een en dezelfde beleggingsadministratie verantwoord. Dit levert ook de beste uitgangspositie om een integraal performance- en risicorapport op te stellen. Vanwege de variëteit aan beleggingen zal het niet eenvoudig zijn zelf een systeem te vinden en te implementeren om alle facetten van ieder instrument integraal vast te leggen. De beloftes zijn er wel maar in de praktijk blijkt er toch veel niet mogelijk en zijn er allerlei extra Excel oplossingen noodzakelijk.
 
Door de integrale aanpak van ITS kunnen wij u die volledige ontzorging wel bieden. Het zelf ontwikkelde administratiesysteem is, mede met behulp van onze klanten, geëvolueerd tot een integraal administratie en rapportagesysteem. Alle instrumenten worden feilloos vastgelegd en gerapporteerd. Ook de performance van uw portefeuilles wordt op dag basis uitgerekend. Hiervoor kunnen meerdere methodes worden ingezet, inclusief de time weighted return methode, afhankelijk van de liquiditeit, het actief of passief beheer en de mate waarin een dagelijkse waardering voorhanden is.
 
Voor de vermogensrapportage maken wij gebruik van de modernste business intelligence tools die de benodigde data rechtstreeks ontsluiten uit ons bron systeem. Hierdoor zijn wij in staat uw portefeuille en resultaten in overzichtelijke dashboards weer te geven. De online dashboards geven u een duidelijk overzicht van de volgende aspecten van uw portefeuille zoals:
- Martwaarde ontwikkeling per pool / assetclass of portefeuille;
- Actuele marktwaarde per portefeuille vs. onder/overweging t.o.v. de normen;
- Ontwikkeling portefeuille resultaat MTD,YTD, versus benchmark en contributie per assetclass.
  
 
 
De dashboards zijn dynamisch zodat u zelf de periode kan selecteren waarover u de portefeuille en resultaten wilt bekijken. Ondanks de uitgebreide standaard is er natuurlijk ook ruimte voor uw persoonlijke wensen.
 
Klinkt dit te mooi om waar te zijn? Laat u verrassen en neem gerust contact met ons op voor een 1e kennismaking.  
  
ITS (ITS of Institutional Trust Services) is al 20 jaar de specialist in RegTech oplossingen en onafhankelijke beleggings- en controle administraties voor Nederlandse en buitenlandse vermogensbeheerders en pensioenfondsen.
Hans Roodhorst, email: Hroodhorst@itstrust.nl, mob: +31 (0)651502620