Nieuws

Wij volgen nauwgezet de ontwikkelingen binnen de financiƫle industrie en publiceren daarover. Op deze pagina vindt u een selectie van onze publicaties en inzichten.
Terug naar het overzicht

DNB Mesrap rapportage succesvol uitgerold!

Vrijdag 3 juni 2022 - Quintin van Wijk
Het eerste kwartaal hebben wij voor diverse pensioen- en beleggingsfondsen, maar ook voor instellingen met het zogenaamde "OFI" profiel, de transitie van DRA naar de DNB Mesrap verzorgd en succesvol de eerste rapportage opgeleverd. Een administratieve verzwaring? Niet, als de data op orde is, maar dat blijkt niet altijd zo te zijn. Veel van de werkzaamheden bestaan uit het repareren van data gaps en het consistent maken van ontvangen informatie. Administratie is en blijft een vak apart en vereist een goede IT infrastructuur om data te verzamelen, controleren en consistent te verwerken en rapporteren.

Op basis van eigen fund accounting, custody data of gegevens van bijvoorbeeld de pensioenadministrateur zijn alle balans en verlies- en winstrekening formulieren opgesteld. Voor een aantal klanten is op verzoek data van derden toegevoegd om de complete rapportage te kunnen maken. Onze XBRL provider SecondFloor heeft ons vervolgens geholpen om de rapportage technisch te valideren op de DNB taxonomie vereisten en daarmee zijn we in staat geweest om op tijd en technisch foutloos te rapporteren. Naast de profielen PF, IF(SB) en OFI kunnen wij ook de MER en MESRAP rapportage opstellen voor verzekeraars. Op naar het 2e kwartaal!

ITS (ITS of Institutional Trust Services) is al 20 jaar de specialist in RegTech oplossingen en onafhankelijke beleggings- en controle administraties voor Nederlandse en buitenlandse vermogensbeheerders en pensioenfondsen. Hans Roodhorst, email: Hroodhorst@itstrust.nl, mob: +31 (0)651502620