Nieuws

Wij volgen nauwgezet de ontwikkelingen binnen de financiƫle industrie en publiceren daarover. Op deze pagina vindt u een selectie van onze publicaties en inzichten.
Terug naar het overzicht

Kijkt u wel eens onder het oppervlak?

Woensdag 19 januari 2022 - Hans Roodhorst en Johan Hol
Kijkt u wel eens onder het oppervlak?

Als verantwoordelijk pensioenfonds of verzekeraar is het belangrijk dat u zich ervan bewust bent dat u ook op indirecte wijze, via beleggingsfondsen, toch belegd kunt zijn in ondernemingen die op uw uitsluitingslijst staan. Op basis van screening kan ITS dit voor u monitoren.

ITS heeft van een groot aantal institutionele vermogensbeheerders de individuele uitsluitingen verzameld en gecategoriseerd. In samenwerking met ISIN2LEI zijn deze uitgesloten beleggingen voorzien van de juiste LEI en Parent LEI code. Deze informatie vormt een solide basis om uw portefeuille tegen het licht te houden. Op basis van de door u gerapporteerde portefeuille doorkijk in bijv. het K208 en K209 format voor pensioenfondsen, het S06.02 en S06.03 format voor verzekeraars of gewoon een lijst met alleen ISINs of LEI’s kan ITS al uw beleggingen vergelijken met de uitsluitingen in de database en daarvan een signaalrapport opstellen.  Wilt u vooraf een fonds toetsen dat op uw shortlist staat? 
Dan kunnen wij ook de TPT van het betreffende fonds gebruiken voor een snelle analyse. Het signaalrapport laat precies zien waar in uw portefeuille de signalen zich voordoen zodat u hierover in discussie kan met uw vermogensbeheerder(s). Een heel praktische oplossing die voor veel portefeuilles al verrassende resultaten heeft opgeleverd.

Herkent u deze uitdagingen en wilt u graag meer weten hoe ITS en ISIN2LEI u hierbij kunnen ondersteunen of heeft u zelf ideeën die u met ons wilt bespreken? Neem dan contact met ons op!
 
ITS (ITS of Institutional Trust Services) is al 20 jaar de specialist in RegTech oplossingen en onafhankelijke beleggings- en controle administraties voor Nederlandse en buitenlandse vermogensbeheerders en pensioenfondsen. Hans Roodhorst, email: Hroodhorst@itstrust.nl, mob: +31 (0)651502620
 
ISIN2LEI staat voor RegTech-oplossingen op basis van open source data. Een belangrijk specialisme is het verbinden van Legal Entity Identifiers (LEIs) met International Securities Identification Numbers (ISINs) voor financiële instellingen, zoals banken, verzekeraars en pensioenfondsen. Johan Hol, email: info@isin2lei.eu, mob: +31 (0)627243521