Nieuws

Wij volgen nauwgezet de ontwikkelingen binnen de financiƫle industrie en publiceren daarover. Op deze pagina vindt u een selectie van onze publicaties en inzichten.
Terug naar het overzicht

ITS selecteert het XBRL managementsysteem van Secondfloor

Donderdag 10 december 2020 - Hans Roodhorst
Per 1 oktober 2020 wordt SecondFloor de provider van ons XBRL Managementsysteem voor alle activiteiten van Institutional Trust Services.

Institutional Trust Services richt zich op institutionele partijen die hun beleggingsadministratie of onderdelen daarvan willen uitbesteden. De dienstverlening wordt zorgvuldig afgestemd op de eisen en wensen van de opdrachtgever. Kerntaken zijn onder meer de periodieke rapportages FTK, MER en Solvency II.

ITS zal SecondFloor's XBRL Management-service gebruiken voor dit proces ter ondersteuning van klanten zoals pensioenfondsen, vermogensbeheerders en verzekeringsorganisaties.

SecondFloor, een internationale software-organisatie die gespecialiseerd is in regelgevingsrapportage, richt zich op Solvency II, IFRS 17, IORP II en FTK + MER, beide volledig bediend in de cloud en volledig op maat gemaakt op locatie. Ze maken deel uit van het hoofdkantoor van Cleversoft in Duitsland.

Volgens de heer Erwin van Dixhoorn, directeur van SecondFloor, is de fit tussen de software en de opzet van ITS perfect. Het systeem is gebruiksvriendelijk en zeer configureerbaar zodat het alle verschillende klanten van ITS kan weerspiegelen en helpen. Het systeem wordt ook gebruikt in de captive management-markt en helpt op een zeer economische manier bij de volledige rapportering voor Solvency II en IFRS 17.

Volgens dhr. Quintin van Wijk, directeur van ITS, bespaart het systeem hem een aanzienlijke hoeveelheid tijd bij het valideren en distribueren van regelgevingsrapportagepakketten dankzij de veilige, gebruiksvriendelijke en hoge nauwkeurigheid van de software. Het helpt ITS op een zeer gemakkelijke manier bij het organiseren en bewaken van de kwaliteit van de dienstverlening aan haar huidige en toekomstige klanten.

Wilt u meer weten welke voordelen dit ook voor uw rapportage kan bieden neem dan contact op met ons zodat wij met u kunnen meedenken!

Hans Roodhorst (06-51502620) of Quintin van Wijk (06-14312117)